Compartimentări
Servicii exemplare de compartimentări cu pereți de sticlă securizată
Pereții de sticlă securizată sunt elemente de design interior care transpun în linie modernă geometria repartizării spațiului. Sunt o alegere inspirată pentru birouri, oficii comerciale și medii rezidențiale. Compartimentarea cu sticlă pune în valoare spațiul prin circulația naturală a luminii și permite deschiderea zonelor către arii de interes.
Compartimentarea se poate realiza cu diferite tipuri de sticlă, fie transparentă, fie inscripționată cu diferite mesaje sau imagini. Pereții de sticlă se pot fixa în variate aranjamente, cu panouri fixe, uși simple sau duble, în plan continuu sau se pot poziționa sub diferite unghiuri.
Compartimentări funcționale pentru spații deschise imaginației
Pentru a contura un spațiu cu deschideri versatile, fabrica SECURIT realizează pereți mobili, formați din mai multe panouri de sticlă care se pot plia în lateral, se pot stivui în nișa de parcare, sau se pot înlătura pentru a elibera întreg spațiul, fiind o soluție ingenioasă în cazul în care spațiul nu permite montarea unor uși cu deschidere normală.
Compartimentările mobile din sticlă permit transformarea unui spațiu delimitat într-unul deschis, sunt ideali în locuințe, ca pereți despărțitori între camere sau pot fi folosite pentru închiderea teraselor și balcoanelor sau în cadrul unor spații comerciale. Pereții pot fi proiectați pentru a include și uși de sticlă sau pot fi formați din panouri de sticlă care glisează. Panourile de sticlă securizată sunt montate într-o cale de rulare fixată pe tavan, cu role speciale care permit acționarea cu ușurință a pereților în cadrul structural.
Aspecte tehnice demne de luat în calcul
Proprietățile speciale ale sticlei securizate sunt multiple. Chiar dacă pereții din sticlă par fragili la prima vedere, aceștia rezistă la șocuri puternice. În procesul de fabricare al sticlei securizate se folosește un tratament termic controlat electronic.
Geamul plan este încălzit la o temperatură de cca 680°C, urmată de o răcire bruscă, fapt care generează o compresie puternică, pentru a permite sticlei securizate să dobândească o rezistență de 3-4 ori mai mare la stresul mecanic și termic față de sticla normală, de aceeași configurație, cu stabilitate sporită la diferențe de temperatură până la 200°C.
Solicitată peste limitele de rezistență, sticla securizată se sparge prin fragmentare în particule mici și nu prezintă riscuri majore de accidentare. Sticla securizată rezistă la șocuri de 5 ori mai mari decât sticla obișnuită și înregistrează o presiune medie de rupere la încovoiere de 120N/mmp. Datorită proprietăților anti-fonice, spațiile sunt protejate împotriva zgomotelor, iar rezistența la presiuni mecanice este ridicată.
Compartimentările de sticlă securizată SECURIT,
o solutie practica
În plus, sticla securizată menține aspectul de nou, nu se zgârie, iar întreținerea pereților de sticlă e facilă și nu necesită costuri ridicate. Pereții nu necesită modificări structurale, ceea elimină costurile suplimentare. Compartimentarea cu pereți de sticlă nu presupune sudură. Elementele de feronerie utilizate sunt rezistente, dar și foarte discrete, ceea ce conferă spațiului un aspect elegant.
Prin intermediul pereților din sticlă pot fi create diviziuni funcționale, grațiate de circulația naturală a luminii, astfel rezidenții nu vor avea nevoie de surse auxiliare de lumină în timpul zilei și își vor desfășura activitatea într-un mediu mai sănătos. Efectul estetic propus de compartimentarea cu pereți de sticlă este impresionant. Spațiile devin mai mari, fiind deschise imaginației creatoare. Dimensiunile pereților pot fi adaptate în funcție de spațiu, iar design-ul de aplicație asupra sticlei vine cu posibilități nelimitate.
Aplicații sticlă securizată
- Exterior:
- Fatade vitrate
- Fatade structural
- Cupole
- Ferestre
- Balustrade
- Vitrine
- Copertine
- Sere
- Luminatoare
- Interior:
- Pereți despartitori
- Cabine de dus
- Usi
- Lifturi
- Trepte
- Balustrade
- Pardoseli
- Acvarii
- Piscine